Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

Street Art van Maureen Kolhoff

Ook dit schooljaar doet De Meerkoet mee met de Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Dit is een uniek kunstproject waarbij de leerlingen van de bovenbouw van onze school onder begeleiding van een kunstenaar tijdens werksessies van 2x2 uur een kunstwerk gaan maken. Dit kunstwerk gaat uiteindelijk geëxposeerd worden op het strand van Callantsoog. 

De leerlingen van de groepen vijf tot en met acht hebben vandaag de eerste werksessie gehad. Zij hebben meer geleerd over Street Art, de hierbij horende bekende kunstenaars en het maken van 3D-kunst.

Wow, dat is knap gemaakt!

Vervolgens hebben de leerlingen van Maureen geleerd om een 3D-kunstwerk met perspectief te tekenen.
Stap voor stap maakten de kinderen onder haar leiding een stenen muur waardoor je naar een andere plek keek. Deze plek heeft te maken met het strand. Sommige dieren lijken uit hun wereld te zijn gestapt en op het randje van de muur te zijn gaan zitten.  

Dit was echt een ontzettend leuke en creatieve les!

De schetsen gaan de kinderen de aankomende weken afmaken en inkleuren. Op 21 mei zullen zij op basis van deze schets een kunstwerk gaan leren schilderen. 

31 mei tot 16 juni 2024
Deze kunstwerken zullen worden gefotografeerd en tijdens de Ku(n)stroute Zijpe aan Zee tentoongesteld worden bij De Strandtent in Callantsoog.

Komt allen kijken! 

Schermopname (20) Schermopname (20)
Schermopname (21) Schermopname (21)
Street Art De Meerkoet 1 Street Art De Meerkoet 1
Street Art De Meerkoet 2 Street Art De Meerkoet 2
Street Art De Meerkoet 3 Street Art De Meerkoet 3
Street Art De Meerkoet 4 Street Art De Meerkoet 4