Rots en Water

Sociale vaardigheden en weerbaarheidstraining

 Op dinsdag 9 januari gaan de kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 starten met weer een training van Rots en Water. Kennis van het afgelopen jaar wordt herhaald en nieuwe kennis zal worden opgedaan. Deze training bestaat uit 10 lessen. Deze lessen worden op de dinsdagen in de gymzaal gegeven door Esther de Vries. In de bijlage stelt Esther zich voor en vindt u een flyer met meer informatie over wat de Rots en Water training inhoudt. 

Tijdens de eerste lessen oefenen de kinderen onder andere met met het stevig staan; de rust vinden in zichzelf en in balans lopen. Daarnaast ervaren ze ook dat het ontzettend belangrijk is om aan jezelf én aan een ander te denken. 

Rots en Water lessen kenmerken zich door hun psychofysieke didactiek. Dat wil zeggen dat alles wat de kinderen leren tijdens deze lessen vanuit een fysieke invalshoek wordt aangeleerd, de lessen bestaan dan ook uit veel actieve spelletjes/oefeningen. Hierop volgend is er vaak een kort moment voor een groepsgesprek en zelfreflectie.

De lessen Rots en Water worden tijdens de gymles gegeven, omdat Esther dit jaar geen ruimte had op maandag, gaan de kinderen nu een periode op dinsdag naar de gymzaal.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij de groepsleerkracht.

pride pride