Portfolio groep 5/6

Een fijne klas die graag wil leren!

De afgelopen periode hebben de kinderen weer hard en serieus gewerkt. Er wordt steeds meer nagedacht, netter geschreven en kritischer gewerkt. Deze week hebben de leerlingen een reflectieformulier ingevuld. Ze hebben teruggekeken naar hun eigen leerproces en gedrag van de afgelopen periode.

Portfolio 
Het reflectieformulier hebben ze in hun portfolio geplaatst, net zoals hun eerste spelling- en rekentoets. Achter tabblad 1 kunt u daarnaast een formulier vinden dat heet ’Dit ben ik’. Dit formulier vullen ze jaarlijks in. Het is interessant om te zien hoe hun tekening, handschrift en de antwoorden op de vragen veranderen of juist hetzelfde blijven. 

Reflectie van de leerkracht
Ook deze periode heb ik een reflectie geschreven over uw zoon of dochter. Deze reflectie gaat vooral over hun (leer)gedrag. De volgende periode krijgt u weer een overzicht met ’trots op’ en ’verbeterpunt(en)’ bij vier verschillende vakgebieden, 

IEP Hart en Handen
De afgelopen weken heeft uw kind drie vragenlijst ingevuld. De leerling krijgt door het invullen van deze vragenlijsten inzicht in zijn eigen profiel. De vragenlijsten zijn verdeeld in drie categorieën: sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen

De resultaten op deze instrumenten toont IEP via spindiagrammen. Deze spindiagrammen geven weer in welke mate een leerling vindt dat bepaalde aspecten op hem van toepassing is. Hoe dichter het gekleurde vlak bij het woord in de buurt komt, hoe meer het volgens uw kind bij hem of haar past. Er is dus geen goed of fout. 

De uitdraai van IEP Hart en Handen kunt u achterin in het portfolio vinden, achter het laatste tabblad. Daarbij zit ook een praatplaat met uitleg over de verschillende aspecten. 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij een topic of e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Karen

readaloud readaloud
Resultaten hart en handen Resultaten hart en handen