Topografie Nederland

toets dinsdag 3 oktober 2023

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 5/6 de topografische kaart van Nederland bestudeerd. Ze hebben de provincies, hun hoofdsteden, de hoofdstad van Nederland en vier belangrijke wateren opgezocht in de atlas. De vier belangrijke wateren zijn: de Noordzee, het IJsselmeer, het Markermeer en de Waddenzee. 

Topografietoets
Op dinsdag 3 oktober hebben alle leerlingen hun eerste topografietoets. Van de leerlingen van groep 5 verwacht ik dat ze in ieder geval de provincies uit hun hoofd kennen en misschien ook al de hoofdsteden. Van de leerlingen van groep 6 verwacht ik dat ze alle locaties (provincies, hoofdsteden, wateren) die ze hebben moeten opzoeken uit een hoofd kunnen aanwijzen op de kaart van Nederland. 

De Waddeneilanden
Er zijn verschillende leerlingen ook al bezig met het oefenen van de Waddeneilanden en rivieren in Nederland. Deze worden niet gevraagd in de toets, maar kunnen ze wel zelf noteren.

Oefenen op school
Het is géén spellingstoets, dus alle locaties zijn al genoteerd. De kinderen koppelen de letters, cijfers en Romeinse cijfers aan de juiste locaties. We oefenen op school, uw kind hoeft dus niet thuis te oefenen, maar het mag wel. De kinderen leren te leren! 

 

Topografie Nederland Topografie Nederland