Muzikale meeloopdag van meester Corné

Vandaag hebben we een toffe muziekles gehad waarin de kinderen met meester Corné aan de slag zijn gegaan met het maken van ritmes met je lichaam (bodypercussie).

Als kennismakingsspel is er een namenspel gespeeld om zo de leerlingen beter te leren kennen. Als vervolgopdracht heeft meester Corné met de leerlingen een ritmekaart gemaakt die vervolgens door alle groepjes in een ‘ritmeslang’ is gepresenteerd aan de klas (zie foto’s).

Er werd met veel enthousiasme en plezier door de leerlingen aan de ritmekaarten gewerkt waarbij er goed overleg plaatsvond. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen! 

Meester Corné heeft nu al zin in het nieuwe schooljaar!

’Ik heb een hele leuke dag gehad op De Meerkoet vandaag. Ik vond het mooi om te zien hoe zelfstandig de kinderen zijn en hoe goed ze samen kunnen werken, niet alleen in de klas maar ook op het leerplein waar gezamenlijk werd gewerkt aan de waterbaan van het project ‘Strand en duinen’.

Het was gaaf om te zien dat de leerlingen met veel plezier meededen tijdens de muziekles. Dit enthousiasme was terug te zien tijdens de presentatie van de bodypercussie partij die per groepje werd gepresenteerd!

Ik heb nu al zin in het nieuwe schooljaar waarin ik in groep 5-6 voor twee dagen in de week mijn Lio-stage mag lopen.’
 

De Meerkoet Muziekles 1 De Meerkoet Muziekles 1
De Meerkoet Muziekles 6 De Meerkoet Muziekles 6
De Meerkoet Muziekles 5 De Meerkoet Muziekles 5
De Meerkoet Muziekles 4 De Meerkoet Muziekles 4
De Meerkoet Muziekles 3 De Meerkoet Muziekles 3
De Meerkoet Muziekles 2 De Meerkoet Muziekles 2
De Meerkoet Muziekles De Meerkoet Muziekles