Project ' De tuinkas'

Samen de school verduurzamen!

Er is weer hard gewerkt door de leerlingen van Team Duurzaamheid van basisschool De Meerkoet. Onder de vakkundige leiding van hovenier Jack Bemelmans zijn zij begonnen met het uitvoeren van de grote klus van dit schooljaar. Zij zijn namelijk de tuin aan het klaarmaken, zodat daar de grote duurzame kas geplaatst kan worden.

Deze fantastische kas hebben de kinderen vorig schooljaar al kunnen aanschaffen dankzij het samenwerkingstraject tussen BS De Meerkoet en FB Hout in het kader van verduurzaming van de school. Mede door deze samenwerking kunnen de kinderen hun school duurzamer maken.

Cradle to cradle (C2C)

Cradle to cradle is een visie op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. FB Hout is C2C gecertificeerd en draagt deze kennis over richting de school en de kinderen. FB Hout ondersteunt de school met het realiseren van de duurzame projecten, samenwerken is daarin het motto en de verbinding opzoeken om zo samen de school te verduurzamen.

De kinderen van De Meerkoet willen al heel wat jaren een kas in de tuin. De tomaten uit eigen tuin smaakten dit jaar al zalig in de soep! Straks kunnen ze het gehele jaar door gebruik maken van de tuin en vaker koken met de groentes die ze zelf kweken; een stuk duurzamer natuurlijk! 

‘Dit is de leukste dag ooit hier op school!’

Het uitvoeren van deze grote klus samen met Jack Bemelmans was volgens de kinderen vooral ontzettend leuk. Daarnaast natuurlijk ook leerzaam, zwaar en ook wel koud. U zult snel meer te zien krijgen van dit project. Onze KidzReporterz zijn bezig met een reportage.

Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 1 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 1
Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 2 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 2
Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 3 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 3
Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 5 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 5
Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 6 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 6
Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 7 Team Duurzaamheid tuin gereedmaken De Meerkoet 7
Tuinkas De Meerkoet Tuinkas De Meerkoet