Ouderhulp gezocht

Kertdiner groep 5/6 en 7/8

De weken vliegen voorbij, het is al bijna Kerst. Dit jaar gaan de leerlingen van de groepen 5/6 en 7/8 zelf hun kerstdiner bereiden. Wat zij gaan maken voor de klas bedenken zij op school. Samen zoeken ze een recept en bedenken ze voor hoeveel kinderen ze dit gerecht gaan maken. Ze houden hierbij rekening met de wensen van hun klasgenoten. 

De leerlingen worden in groepjes van vier leerlingen verdeeld en elke leerling krijgt €2,50 te besteden. Als groepje heb je dus €10,- tot je beschikking. 

De lekkere recepten en de financiën zijn geregeld, nu nog de boodschappen en een keuken! 

Elk groepje gaat namelijk met één van de ouders / grootouders / buren boodschappen doen en bij deze volwassenen thuis koken. Dit gebeurt allemaal onder schooltijd. De volwassenen waar ze thuis koken zorgt er uiteindelijk voor dat op donderdag 22 december het gerecht opgewarmd op school wordt gebracht. Als het natuurlijk opgewarmd moet worden!

Wie vindt het leuk om met een groepje kinderen op woensdag 21 of donderdag 22 naar de supermarkt te gaan en thuis te koken? De dag en het tijdstip waarop u het groepje gaat begeleiden gaat in overleg met u. 

We zijn benieuwd naar alle lekkere gerechten!

kerstdiner kerstdiner