Surprises

Lootjes trekken, wat een feest!

Ook dit schooljaar gaan de kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 Sinterklaas een handje helpen. Ze gaan deze week lootjes trekken! Voor degene die ze hebben getrokken maken de kinderen thuis een surprise. Daarnaast schrijven ze een rijm van minimaal acht regels en kopen ze een cadeautje voor 3 euro 50. 

Dat iedereen zijn of haar best gaat doen en het ook kan, weten we nu al. Tijdens het maken van de lampions zagen we namelijk al dat iedereen iets kan bedenken en kan maken. 

De aankomende weken gaan de kinderen oefenen met het schrijven van rijmen. Hierbij kunnen ze gebruik maken van een (online) rijmwoordenboek. Een rijm laten maken door de computer, nee dat gaan we niet doen. We proberen het zelf. 

Het cadeautje of de cadeautjes verstoppen de kinderen in hun surprise. Vieze dingen mogen hier niet in zitten. Past het cadeautje niet, dan mag deze er natuurlijk ook naast geplakt worden of zelfs verstopt in de klas! Dan kan de ontvanger hem misschien door middel van tips / hints of een raadsel gaan zoeken.

Heel veel plak, lijm, zaag, timmer, denk, rijm en winkel plezier!

saintnicholas saintnicholas