Doe de bieb op 6 oktober

Doe je mee?

Beste ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, oppassen ....

Midden in de kinderboekenweek hebben wij onze eigen kinderboekendag. Deze dag staat helemaal in het teken van het boek. Wij willen dat heel graag met jullie vieren en vragen daarom voorlezers om een kwartier lang aan een klein aantal leerlingen ( één mag ook) voor te lezen of een verhaal te vertellen. Je kan een boek uit de schoolbieb voorlezen (wij zorgen dat het klaar ligt) of je neemt een boek van thuis mee, waar je helemaal gek op bent. Heb je nog een boek uit je eigen basisschooltijd? Ook leuk. Je kunt trouwens ook naar buiten en de wolken lezen (zie link onder aan dit bericht), of sporen van dieren...

Wij starten om kwart voor negen met voorlezen. In alle groepen en alle hoeken zullen groepjes kinderen luisteren naar de verhalen, of kijken naar de plaatjes. Om negen uur gaan de leerlingen  naar hun groep en zwaaien wij jullie weer uit.

De Meerkoet start dit jaar met Doe de bieb. Wij huren een collectie van de Kopgroep Bibliotheek en dat houdt in, dat het boekenbestand in onze schoolbieb aangevuld wordt en up to date is en blijft. Elk jaar wordt namelijk 10 % van de collectie vernieuwd.

Wij kunnen niet genoeg voorlezen aan onze kinderen! Dus kom met velen. Wij vinden het fijn om ouders weer binnen school te ontvangen en met jullie samen te werken! Heb je zin? Wil je van te voren even in het boek kijken en je inlezen, dan kun je maandag of dinsdag alvast een boek komen halen. Je wensen mailen kan ook. 

Tot donderdag 6 oktober!

Hartelijke groet, Ute

 

wat je uit wolken kunt lezen (https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/wolken)

party party