Bouwavonturen

De Grote Rekendag 2022

Vandaag hebben wij de Grote Rekendag gehad. Dit jaar stond het in het teken van bouwavonturen.

We moesten allemaal buiten starten, want de school was op slot. Alle klassen moesten een opdracht uitvoeren om een onderdeel van de code te bemachtigen. Groep 1/2 moesten apenrotsen maken, groep 3/4 moesten torens bouwen, groep 5/6 moesten met hun lichaam een woord en getal vormen en groep 7/8 moesten een menselijke piramide maken. Gelukkig hebben alle klassen de opdrachten goed uitgevoerd, hierdoor kon de code gekraakt worden en konden wij de school weer in. 

 

In de klassen ging de Grote Rekendag verder. Alle groepen hadden hun eigen opdrachten. 

Groep 1/2 ging aan de slag met het ontwerpen en maken van dierverblijven in een dierentuin. 

Groep 3/4 zijn aan de slag geweest als echte architecten. Wat doen architecten allemaal? en welke vormen hebben de huizen eigenlijk?

Groep 5/6 is bezig geweest met het ontwerpen van een huis. Hierbij was het tekenen in 3D erg belangrijk en hebben zij geleerd hoe je dit moest doen. 

Groep 7/8 is bezig geweest met het ontwerpen van een tiny house. Hoe zorg je dat alles in je huis past? Hoe groot is een keuken eigenlijk? en hoeveel ruimte heb je nodig om te kunnen lopen? Hier zijn de kinderen druk mee aan de slag geweest. 

 

De kinderen vonden de dag erg leuk om te doen en hadden niet eens door dat ze bezig waren met rekenen. Zeker voor herhaling vatbaar! 

 

De foto’s van deze dag kunt u bekijken in Kwieb bij fotoalbum. 

calculate calculate