De beste uitvinding ooit is…….

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 5/6 hard gewerkt aan hun presentatie met een betoog over wat zij vinden is de beste uitvinding ooit. Vandaag was de slotdag. 

We hebben geluisterd en gekeken naar presentaties over: 

de schaar, het zakmes, schrijven, het tandwiel, de navigatie kaart / landkaart, het boek, de tas, het wasmiddel, de potlood gum, het vuur, de gloeilamp, het harnas en het zwaard.

De meeste presentaties gingen over de uitvinding van de schaar. Meerdere kinderen hadden deze dus gekozen als de beste uitvinding ooit. Alleen op je eigen uitvinding kon je niet stemmen.
 

’Wat is volgens de leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Meerkoet de beste uitvinding ooit? ……….

Tromgeroffel……............de navigatie kaart / landkaart!!!  


                                                           Google Presentaties

Aan het begin van deze zoektocht naar de beste uitvinding ooit, bleken bijna alle kinderen nog niet te weten hoe je een Google Presentatie kunt maken. Ook de werking van Google Drive was voor hen nog onbekend of onbegrijpelijk. Deze periode heb ik de kinderen stap voor stap meegenomen in het proces van het maken van een Google Presentatie. 

Hoe kies je een thema, voeg je een nieuwe dia toe of een afbeelding / filmpje in. Hoe vergroot, verklein of verplaats je een foto? Dat bovenaan je pagina een titel moet staan en geen vraag bleek erg lastig te zijn.

Ook hebben we geoefend met het zoeken naar informatie op het internet met behulp van zoektermen / steekwoorden. Je kunt beter een paar goede zoektermen gebruiken dan een hele zin. 

De kinderen zijn trots op wat ze hebben bereikt en kunnen ook thuis een Google Presentatie maken voor hun spreekbeurt of boekbespreking. Ze kunnen de Google Drive van hun schoolaccount bereiken via portal.onlineklas.nl 
 

61A2C4C5-2D6A-402C-BAAF-381875C15816 61A2C4C5-2D6A-402C-BAAF-381875C15816