Surprises groep 5/6

Het was een spannende dag vandaag op De Meerkoet in groep 5/6. De kinderen kregen namelijk te horen dat ze dit jaar lootjes gingen trekken. Dus ook de kinderen van groep 5/6 gaan dit jaar Sinterklaas een handje helpen. 

Voor degene die ze hebben getrokken maken de kinderen thuis een surprise. Daarnaast schrijven ze een rijm van minimaal acht regels en kopen ze een cadeautje voor 3 euro 50. 

Dat iedereen zijn of haar best gaat doen en het ook kan weten we nu al. Tijdens het maken van de lampions zagen we namelijk al dat iedereen iets kan bedenken en kan maken. We hebben vandaag ook met elkaar bedacht wat je allemaal kunt knutselen voor iemand die van paarden houdt. Het ene idee naar het ander werd bedacht. Wat een creativiteit! 

De afgelopen weken hebben de kinderen al meerdere gedichten en een rijmpje gemaakt. Dit rijmen vonden de meeste kinderen nog erg lastig. De aankomende week gaan we samen leren hoe je een rijm over iemand kan maken. Hierbij kun je gebruik maken van een (online) rijmwoordenboek. Een rijm laten maken door de computer, nee dat gaan we niet doen. We proberen het zelf. 

Het cadeautje of de cadeautjes verstoppen de kinderen in hun surprise. Vieze dingen mogen hier niet in zitten. Dit vinden we niet leuk en fijn. Past het cadeautje niet, dan mag deze er natuurlijk ook naast geplakt worden of zelfs verstopt in de klas! Dan kan de ontvanger hem misschien door middel van tips / hints of een raadsel gaan zoeken.

Heel veel plak, lijm, zaag, timmer, denk, rijm en winkel plezier wens ik jullie allemaal toe.

saintnicholas saintnicholas