Verrijkingsgroep

3 weken geleden zijn we gestart met de verrijkingsgroep. Nadat we met elkaar kennis hadden gemaakt zijn we begonnen met onze (project-)opdrachten. 

De oudste groepen zijn bezig met het ontwerpen van een rondreis. Eerst hebben we met elkaar criteria bedacht waaraan de reis moet voldoen en nu ontwerpen we onze eigen droomreis. Daarnaast spelen we regelmatig spelletjes die te maken hebben met executieve functies en gaan we ontdekken welke functies bij onszelf al goed ontwikkeld zijn en op welke we nog kunnen oefenen. Ook doen we regelmatig een rekenraadsel om onszelf uit te dagen.

Met de middengroep hebben we de Toren van Pisa bekeken. Wat is daar zo bijzonder aan? Hij staat natuurlijk hartstikke scheef! De opdracht: bouw een zo scheef mogelijke toren, die toch sterk en stevig is en waar minimaal 2 Lego poppetjes in kunnen. Een aantal kinderen bouwt met Lego en eentje heeft gekozen voor de Knex. Tijdens het bouwen komen we verschillende problemen tegen: hebben we goed gepland, als het mis gaat, hoe reageren we dan? Ongemerkt worden tijdens deze opdracht ook verschillende executieve functies getraind.

Bij de jongste groep komende deze functies ook spelenderwijs aan bod. Zij wilden graag aan de slag met het thema dinosaurussen. De opdracht die zij hebben gekregen: bouw een dinosaurus zo goed mogelijk na in 3d. We willen dan zijn poten, lijf, kop en staart in ieder geval kunnen zien. Daarnaast zijn er nog 2 kinderen die elke week extra uitdaging krijgen op gebied van rekenen. Wekelijks bespreken we opdrachten waar ze in de klas mee aan de slag kunnen. Op vrijdag kijken we dan of het is gelukt.

20211004_163758 20211004_163758