De Olympische Spelen

van De Meerkoet

Op De Meerkoet zijn dit jaar de Olympische Spelen gehouden. De kinderen van groep 6 hebben de Olympische Spelen georganiseerd voor groep 4/5 . 

De kinderen van groep 6 zijn eerst op onderzoek uitgegaan om te kijken welke sporten er op een echte Olympische Spelen thuis horen. Hierna hebben ze in overleg bepaald welke sporten er thuis horen op de Olympische Spelen van De Meerkoet. De kinderen zijn aan het passen en meten geweest om er voor te zorgen dat alle sporten op het veld passen. Er zijn plattegronden getekend en oppervlaktes en afstanden op gemeten. 

Op 16 juni had groep 6 de generale repetitie voor groep 7. Hierbij konden ze goed kijken of het allemaal ging, zoals ze gepland hadden. Dit hebben ze geëvalueerd en kwamen zij er achter dat er nog verschillende aanpassingen nodig waren. Op 23 juni was het zover en kon de Olympische spelen voor groep 4/5 gehouden worden. 

De kinderen van groep 6 hadden alles goed voorbereidt en konden alle sporten goed uitleggen. De taken waren goed verdeeld en iedere leerling wist goed wat er van hem of haar verwacht werd. De tijd werd goed in de gaten gehouden. Aan het einde waren er voor de winnende teams zelfs gouden, zilveren en bronzen medailles te winnen. 

De kinderen vonden het leuk om het te organiseren en hebben geleerd hoe belangrijk een goede communicatie is. De kinderen konden goed naar elkaar luisteren en stelde goede vragen aan elkaar. Groep 4/5 heeft een leuke en sportieve ochtend gehad en waren super enthousiast. 

 

IMG-20210701-WA0048 IMG-20210701-WA0048