RC Cup 2020

Groep 8 doet dit jaar weer mee aan de Surplus RC Cup! 

De Surplus RC Cup is een competitie waarin teams het tegen elkaar opnemen met
radiografisch bestuurbare modelauto’s. Via opdrachten werk je aan de uitdagingen waarmee een raceteam wordt geconfronteerd. Aan het einde van de rit wacht de grote finale op dinsdag 24 november 2020. Zes leden van ons team gaan naar de Niedorphal te Winkel toe. De rest van het team volgt de wedstrijd via een livestream op school.

Doel van de RC Cup
De leerlingen vormen dus een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto. Doel van de RC Cup is leren samenwerken, ondernemen en kennismaken met duurzame technologie en duurzame mobiliteit. Leerlingen doen kennis op van communicatie, design, elektrotechniek en komen in contact met het bedrijfsleven.

Solliciteren
De leerlingen van groep 8 gaan deze week een sollicitatiebrief schrijven waarin ze kenbaar maken op welke functie ze willen solliciteren en waarom zij het meest geschikt zijn. De kinderen moeten dus hun positieve kanten zo goed mogelijk belichten en zichzelf promoten. Dit is een lastige en leerzame opdracht. 

Sponsoren
Het team van De Meerkoet zal de aankomende periode ook op zoek gaan naar bedrijven die ons willen steunen. Een raceteam heeft o.a. teamkleding; goed werkende accu’s en verf om de kap van onze eigen auto te spuiten nodig. Door het vinden van sponsoren kunnen de kinderen deze zaken regelen en betalen. Zij gaan dan als tegenprestatie reclame maken voor de bedrijven. De kinderen hebben al diverse ideeën over hoe ze het beste reclame kunnen maken.

De kinderen van groep 8 houden u vanaf nu op de hoogte!

 

Foto = De auto van groep 8 van vorig schooljaar

DeMeerkoetRCCUP2019 DeMeerkoetRCCUP2019