Wij horen bij elkaar

Beste ouders van groep 8,

We zijn het schooljaar goed gestart. Ik vind het heel erg fijn om alle kinderen weer te zien na de zomervakantie. In deze eerste week heb ik vooral veel aandacht besteed aan de sfeer in de groep. Wat vinden wij positief aan onze groep en wat willen wij graag dit schooljaar veranderen? 

Respect voor elkaar
Een belangrijk onderwerp vinden de kinderen ‘Respect voor elkaar’. Wat hoort volgens de kinderen bij deze term? Wanneer heb je wel of juist géén respect? Hoe laat je zien dat je anderen respecteert? De kinderen hebben hier met elkaar over gesproken. Ze merkten op dat we het allemaal belangrijk vinden, maar dat het nog lastig is om altijd respectvol te zijn. 

Het gaat er niet om dat je de beste bent, maar dat je beter bent dan gisteren!
Deze week hebben we diverse spellen gedaan om de spellingafspraken van vorig schooljaar te herhalen en de tafels weer te oefenen. Daarbij is het belangrijk dat je oefent
om zelf beter te worden; dat je elke dag een stukje verder probeert te komen in je ontwikkeling. 

Mijn zomervakantie 
Deze week hebben de kinderen aan twee grote opdrachten gewerkt: het schrijven van een vakantieverhaal en het maken van een presentatie over hun vakantie. Vooral deze laatste opdracht vonden de kinderen lastig, omdat de presentatie aan bepaalde criteria moest voldoen. Je houden aan de gestelde criteria is één van de doelen waar wij aan gaan werken. Daarnaast vinden de kinderen het nog lastig om een goede inleiding te schrijven en / of te vertellen.

Wat gaan wij aankomende week doen?
Aankomende week gaan wij starten met ons nieuwe project ‘Democratie’ Hierbij werken wij in stappen toe naar de verkiezingen voor de leerlingenraad. De kinderen zijn ingedeeld in groepjes samen met de kinderen van groep 6/7. Een belangrijk onderdeel van dit project is jezelf presenteren en oefenen met debatteren.

Met vriendelijke groeten,  

Karen


 

Wij horen bij elkaar Wij horen bij elkaar