Afsluiting project

Staatsinrichting de Tweede Kamer

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 7 tijdens het project ’Huis, tuin en keuken’ serieus gewerkt aan verschillende doelen voor de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.

Er zijn o.a. informatie en instructieve teksten geschreven; er is geoefend met het rekenen met breuken; het cijferend aftrekken met lenen bij de buren; het herkennen van het persoonlijk , bezittelijk en aanwijzend voornaamwoord; het herkennen van de persoonsvorm en het onderwerp in hoofd- en bijzinnen; het vergelijken van bronnen en het vergelijken van meningen van verschillende personen. 

Ook hebben de kinderen een betoog geschreven aan de leden van de Tweede Kamer. De kinderen zijn het namelijk niet eens met de gang van zaken rondom het invoeren van een mogelijk vuurwerkverbod. Naar hun mening wordt namelijk niet gevraagd. Zij hebben hun mening op papier gezet en deze proberen te onderbouwen met goede argumenten en daarbij horende feiten. Het bedenken van sterke argumenten en feiten bleek niet zo eenvoudig te zijn. 

Of de leden van de Tweede Kamer naar de mening van de kinderen gaan luisteren? Dit is een goede vraag. Wel hebben de kinderen van groep 7 nu meer kennis over de politiek in Nederland

 


 

Kaart van Nederland Kaart van Nederland