staking 6 november 2019, school dicht.

De Meerkoet is woensdag 6-11-2019 gesloten.

                              

 

Aan alle medewerkers en ouders van de Surplusscholen.     

 

Datum:4 november 2019

Betreft:Staking 6 november gaat door

 

Beste medewerker, beste ouder,

 

Afgelopen weekend is er veel te doen geweest rondom de onderwijsstaking van aanstaande woensdag 6 november. Met deze brief laat ik weten dat ik als bestuurder van Surplus de onderwijsstaking nog steeds steun. 
 

We werden afgelopen vrijdag verrast door een akkoord voor het onderwijs voor 460 miljoen extra. De staking werd eerst afgeblazen door de vakbonden en later door de Aob en CNV Onderwijs weer herroepen. 
Staken blijft altijd een recht van iedere individuele medewerker van elke school. Iedereen kan vrij kiezen om woensdag wel of niet het werk neer te leggen. Ik kan als bestuurder niet oproepen tot staken, noch verbieden. Met dit schrijven echter, wil ik wél aangeven dat er in de ogen van het Surplus-bestuur niets is veranderd. Het bestuur zal geen korting toepassen op de salarissen van stakend personeel en de Surplus-actie op het strand van Callantsoog ‘Fit en Vitaal Surplus’ heeft nog steeds mijn steun en gaat door als gepland!

 

De reden waarom de bonden (wederom) oproepen tot staking is een reden die ik onderschrijf. Het bedrag van 460 miljoen euro lijkt veel maar is een druppel op een gloeiende plaat, kijkend naar de omvang van het onderwijs, tienduizenden leerkrachten en honderdduizenden kinderen, achterstallig onderhoud aan de gebouwen, onvoldoende financiering van salarissen, niet dekkende vergoedingen voor ICT, enzovoort. Bovendien was een groot deel van dit bedrag reeds eerder toegezegd en is het dus helemaal niet ‘extra’. Ook heeft het onderwijs geen incidentele maar vooral structurele middelen nodig, waarop we kunnen bouwen.

 

 

Manifestatie ‘Fit en vitaal Surplus’

Een aantal scholen van Surplus organiseert tijdens de ochtend van 6 november op het strand van Callantsoog de manifestatie ‘Fit en vitaal Surplus’ waarbij leerkrachten gaan sporten en ontspannen. Een actie die past bij het doel van de staking: onze leerkrachten fysiek en mentaal fit houden tijdens hun carrière in het onderwijs. Alle leerkrachten van Surplus zijn hiervoor uitgenodigd! Al ruim 150 medewerkers hebben zich hiervoor opgegeven.

Ouders kunnen de leerkrachten een hart onder de riem komen steken en hun signaal kracht bijzetten.

 

 

Ik wens ons allen dat de staking structurele resultaten oplevert!
 

 

Met vriendelijke groeten,

Paul Moltmaker

Bestuurder Stichting Surplus