GGD

GGD

De GGD gaat in gesprek met ouders, kinderen en scholen over de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen. Hiermee onderstreept de Meerkoet ons motto: Samen werken aan gezond leven.

De GGD is kernpartner van het Centrum van Jeugd en Gezin en heeft een nauwe samenwerking met andere partners.
Wilt een extra onderzoek voor uw kind aanvragen, of heeft u andere vragen voor of over de GGD.
U kunt ons bereiken op 088-0100555

Zie ook: www.ggdhollandsnoorden.nl

 

Opvoedspreekuur in de gemeente Schagen

“Ik ben elke ochtend aan het strijden om mijn kinderen op tijd naar school te krijgen”, verzucht een moeder die mij om raad komt vragen tijdens het Opvoedspreekuur. Haar machteloosheid is van haar gezicht af te lezen. Ze loopt vanaf het moment dat de wekker gaat achter haar kinderen aan. Als zij wil dat ze gaan aankleden, willen de kinderen spelen. Ze roept soms tien keer naar boven dat het ontbijt klaar staat. Zelf is ze druk met lunchpakketten maken en zichzelf klaar maken voor vertrek.
Al pratende kwamen we erachter dat er geen vast ritme is in de ochtend. Het blijkt niet duidelijk te zijn voor de kinderen wat van hen verwacht wordt. Ze besloot een duidelijk stappenplan voor de ochtend te maken en deze met de kinderen te bespreken. Als de kinderen zich aan de afspraken houden krijgen ze een compliment en lukt het niet waarschuwt moeder nog maar één keer en daarna grijpt ze meteen in.
Herkent u dit verhaal of heeft u een andere vraag over de opvoeding?
Elke maandag kunt u terecht bij het Opvoedspreekuur in Schagen en donderdagochtend in Warmenhuizen. U kunt telefonisch een afspraak maken via de GGD Hollands Noorden 088-0100555 of direct mailen naar Helma Langedijk opvoedadviseur, gemeente Schagen hlangedijk@ggdhn.nl.
Het Opvoedspreekuur is gratis. Meer informatie, zie www.ggdhn.nl bij het onderwerp Opgroeien & Opvoeden.
.