Kinderergotherapie

Kinderergotherapie

 Kinderergotherapie is vooral gericht op de fijne- en schrijfmotoriek van kinderen evenals de werkhouding en concentratie. De kinderergotherapeuten helpen de kinderen door op een speelse manier oefeningen aan te bieden en door de doelen in overeenstemming met het kind en ouders op te stellen.
Daarnaast is Anja gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking. Bij kinder-ergotherapie is het van belang dat het kind plezier houdt in de therapie en door middel van zijn eigen motivatie tot het gewenste resultaat komt. De kinderergotherapeut bezoekt regelmatig de leerkracht om hen te informeren en in de klas te observeren. De bedoeling is dat het geleerde thuis en op school toegepast kan worden. Tevens vind er zo nodig advies met betrekking tot aanpassingen of hulpmiddelen plaats. Zo kan met behulp van de ergotherapeut aangepast schoolmeubilair worden uitgeprobeerd en worden aangevraagd. Ook voor eenvoudige vragen is er een oplossing, zo kan er al veel verbeterd worden m.b.v. een andere pen, potlood of liniatuur. Zo ook kwam Jill uit groep 8 bij Ergotherapie Noord-Holland met haar hulpvraag. Zij deelt graag haar verhaal.
Anja: “Jill is al na 4 behandelingen vooruit gegaan. Zo is zij er achter gekomen wat het effect is van een goede zithouding door dit zelf te ervaren. Elke week oefende ik samen met Jill een nieuw onderdeel van de vaardigheid schrijven. Deze onderdelen (stapjes) moest Jill onthouden. De leerkracht werd via de mail op de hoogte gebracht. De leerkracht wees in de klas een maatje aan die haar hielp met het onthouden van deze stapjes. Op dit moment schrijft Jill nog steeds netjes en heeft ze inmiddels een voldoende voor schrijven op haar rapport! Het is super leuk om te zien hoe Jill door middel van kleine aanwijzingen en strategieën in een korte tijd haar handschrift heeft verbeterd.” Kinderergotherapeuten van Ergotherapie Noord-Holland hebben meerdere praktijken, waaronder in: Tuitjenhorn, Opmeer, Schagen en Den Helder.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bekijk de website: www.ergotherapienoordholland.nl of de Facebook pagina. Voor deze regio kunt u contact opnemen met:
Anja Stroet Praktijk in gezondheidscentrum Tuitjenhorn 06-51352551